Supa crema de mazare uscata cu afumatura

de Brindusa in Supe, 22 Ian 2011 | 5601 vizualizari

 

O supa numai buna pe vremea asta friguroasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare uscata
  • 300 g afumatura, taiata fasii subtiri
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 l de apa
  • sare, piper dupa gust
  • paine prajita, pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de mazare uscata cu afumatura:

Incalzeste bine uleiul intr-o oala de 6 l

Prajeste afumatura pana ce devine aurie

Scoate afumatura si pune-o pe o farfurie

In ulei pune mazarea si amestec-o 2-3 minute la foc mediu. 

Adauga apa, ceapa si morcovii si fierbe la foc mic, pana ce mazarea e fiarta

Strecoara  mazarea si pastreaza zeama. 

Pune intr-un blender mazarea, morcovii, ceapa si putina zeama. Mixeaza foarte bine.

Pune piureul de mazare si zeama in care a fiert la loc in oala si mai da 2-3 clocote.

Cand servesti supa, pune in fiecare farfurie 1-2 linguri de afumatura. Se serveste cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare uscata cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă cu razalăi